Om oss

Märsta Alliance är en kampsportsförening för barn och vuxna i Märsta, Sigtuna kommun. Vi är idag en av norrorts största föreningar för kampsport och bedriver verksamhet inom Muay Thai, Brasiliansk Jiu Jitsu, Submisson Wrestling och MMA. Hos oss är såväl nybörjare och veteraner välkomna att träna som motionär eller för tävling. Vi har en familjär klubbkänsla och tränar i vår egna lokal belägen i Valsta sim- & sporthall. Välkommen till oss!

Allt började våren 2005 då Niclas Ottosson grundade Märsta Kickboxning IF. Niclas började träna Thaiboxning tidigt 90-tal för P-O Lindvall på klubben Slagskeppet där han tillhörde tävlingsgruppen och tränade med bland annat världskända Jörgen Kruth och Martin Holm under flera år. Märsta Kickboxning expanderade genom att nya stilar anslöt sig till föreningen och därigenom uppstod Märsta Alliance. Majoriteten av våra medlemmar är motionärer som tränar för den roliga och effektiva träningen, men många medlemmar har även tävlat på hög nivå både i Sverige och internationellt.

2014 sparkade Märsta Alliance igång sin barn- & ungdomsverksamhet. Vi har idag flera träningsgrupper för unga fighters mellan 4 och 14 år. Från 15 år tränar man tillsammans med de vuxna.

Märsta Alliance är medlemmar i svenska Muay Thai Förbundet, Svenska MMA-förbundet och svenska Submission Wrestlingförbundet, vilket innebär att våra medlemmar är försäkrade under träningspass och tävling.

Från 2019 går vi även med i Svenska BJJ förbundet och håller klasser med och utan Gi i våra lokaler.

Märsta Alliance tar starkt avstånd från droger, dopning, mobbning och olaga våldsanvänding. Brott mot detta leder till beslut om uteslutning ur föreningen.

Flickor och pojkar, kvinnor och män i Märsta Alliance ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter och ska dela inflytande och ansvar, på alla nivåer och inom alla områden. För detta har Märsta Alliance en särskild jämställdhetspolicy.