Nyhetsbrev 220525

Bästa medlemmar,

Nu närmar vi oss slutet på en fullspäckad termin fylld med utveckling och aktiviteter. Vi kommer som vanligt erbjuda sommarträning från och med den 30e maj. Schemat kommer ut inom kort. Avgiften för sommarträning är 400:- för vuxen, 100:- för barn/juniorer (upp till 15 år) och 800:- för familjemedlemskap.

Nu på söndag kl 12.00 har vi ett gemensamt avslutningsevent vid Midgårdsvallen. Vi kommer grilla, umgås och ha lite spel/lekar. Det vore roligt om så många som möjligt kommer, man stannar så länge man kan och vill. Här finns information om eventet och anmälan: https://fb.me/e/1wvAjfUDn

Häromveckan hade vi också gradering för några av våra medlemmar som efter flera års träning gjort sig förtjänta av en ny färg runt midjan. Stort grattis till er! 

Från vänster: Michael, Sharof, Wictor, Hojik, Harith och Carl

Vi har numera också en hjärtstartare i “boxen” (lokalen med alla vikter och träningsredskap där vi tränar funktionell fitness). Den är mycket enkel att använda och ger instruktioner så fort den startas. Titta gärna på den här korta instruktionsfilmen för att se hur den fungerar https://youtu.be/6yDDh510QRo

En hjärtstartare kan vara skillnaden mellan liv och död i händelse av en allvarlig olycka.

Nedan följer fler uppdateringar utifrån de fokusområden vi har för 2022. 

Utökad medlemsbas
Föreningen har haft ett jämnt medlemsantal under terminen trots att pandemin gjort att vi inte annonserat eller gjort andra aktiviteter för att locka nya medlemmar inför 2022. Inför nästa termin kommer vi däremot både affischera och göra en kampanj i sociala medier, vilket sannolikt kommer öka trycket från nya medlemmar. Affischerna är redan trycka, eventet bokat, och vi kommer dessutom spela in några korta filmer för att visa upp vår fina verksamhet! Hemsidan har också genomgått en hel del förändringar för att förenkla navigationen och renodla användarupplevelsen. Dessutom kan du nu läsa lite mer om våra duktiga instruktörer här https://www.marstaalliance.se/instruktorer/ 

Gemenskap och kunskapsutbyte
I mitten av mars hade vi vår första kick-off för instruktörer och styrelse. Det blev ett mycket uppskattat event med tre intensiva pass i alla våra sporter som sedan avslutades med gemensam middag och relax. Ett ovärderligt tillfälle att stärka sammanhållningen i klubben och planera bästa möjliga verksamhet för våra medlemmar.

Samling inför kick-offen med instruktörer och styrelse.
Kevin & Dennis i clinch.

Som redan nämnts väntar på söndag kl 12 en gemensam avslutning med grill och aktiviteter. Hoppas Du kommer! 

Tävlingsdeltagande
Under terminen har föreningen tävlat aktivt i både BJJ, SW och funktionell fitness/Crossfit med bra resultat och lärorika erfarenheter. En tävlingsgrupp för juniorer i thaiboxning har tränat på onsdagar, och ambitionen är att ha motsvarande för vuxna under nästa termin, och att delta i flera thaiboxningstävlingar. Det finns många duktiga och ambitiösa medlemmar som skulle utvecklas mycket av att tävla. 

Mattias placerade sig på 2:a plats efter att ha fått sin första vinst via submission på Battle of Stockholm. 

I funktionell fitness har haft deltagare på bl.a. We Games, Stockholm Mayhem och Norrort Throwdown, med flera topp-placeringar. 

Michelle får det att se lätt ut under We Games. 

Bergman med sitt favoritredskap. 

Från höger: Sofia, Elin och Irena efter en rolig men något förvirrande Norrort Throwdown.

I submission wrestling har Niklas (tv) och Jonathan (th) hållit fanan högt i både ADCC och SSWL, med ihärdigt stöd av Federico (mitten). 

Kompetensutveckling för instruktörer
Utöver det kunskapsutbyte som skett inom klubben har också flera instruktörer deltagit på en hjärt- och lungräddning/första hjälpenkurs, vilket är något alla instruktörer ska ha kunskap i. Några av instruktörerna på boxen har också genomgått en domarkurs för att bli ännu bättre på att förbereda oss inför tävlingar.  Under hösten planerar vi att anordna ytterligare HLR-utbildning samt ledarkuser via Riksidrottsförbundet. Instruktörerna på Märsta Alliance är förebilder och ska demonstrera de värderingar vi vill att klubben ska genomsyras av. Så bygger vi tillsammans en stark kultur för både gemenskap och prestation, i alla verksamheter. 

Samhällsbidrag
En väl fungerande förening med aktiva medlemmar, stark gemenskap och sunda värderingar är i sig ett positivt bidrag till sitt närområde. Därför är en väloljad kärnverksamhet självklart vår första prioritet. Därtill har vi hittills valt att engagera oss i några ytterligare initiativ. Bland annat har nattvandringen nu kommit igång och vi har redan deltagit vid flera helger. Senast kunde våra medlemmar Fabian och Anna hjälpa polisen att leta efter en försvunnen femåring – glädjande nog återfanns barnet oskadat. Nattvandringen kommer pågå under resten av året och vi deltar när vi kan, men fler som vill prova på mottages tacksamt! Fyll i ditt namn och när du skulle kunna tänka dig att delta på den här länken.

Matteus och Anna med de västar som bärs under nattvandringen. 

Vi stöttar också andra föreningar i kommunen, i det här fallet Arlanda Wings 07:or som genomför off-season fys under ledning av Matteus.

Några ur Wings-07 under ett av Matteus fyspass.

Den 11:e juni är det Valstadagen, då kommer vi också finnas på plats och visa upp vår verksamhet för nyfikna, blivande medlemmar. 

Avslutningsvis ett stort tack till alla medlemmar och instruktörer för en bra, rolig och utvecklande termin!

🏋️‍♀️🙏🤙

Vänligen,
Styrelsen genom Kim Elman