Om oss

Märsta Alliance är en ideell förening för barn och vuxna i Märsta, Sigtuna kommun. Vi är idag en av norrorts största föreningar i vårt slag och är unika i att vi tränar muay thai, brasiliansk jiu jitsu, submission wrestling och funktionell fitness i en och samma förening. Hos oss är såväl nybörjare som veteraner välkomna att träna som motionär eller för tävling. Vi har en familjär klubbkänsla och tränar i vår egna lokal belägen i Valsta sim- & sporthall. Välkommen till oss!

Föreningens historia sträcker sig tillbaka till 2005 och har under årens lopp utvecklats och vuxit tack vare många eldsjälar som samarbetat med och ibland avlöst varandra. Majoriteten av våra medlemmar är motionärer som tränar för den roliga och effektiva träningen, men många medlemmar har även tävlat på hög nivå både i Sverige och internationellt.

2014 sparkade Märsta Alliance igång sin barn- & ungdomsverksamhet. Vi har idag flera träningsgrupper för unga fighters mellan 4 och 14 år. Från 15 år tränar man tillsammans med de vuxna.

Märsta Alliance är medlemmar i Svenska Muaythaiförbundet, Svenska MMA Förbundet, Svenska Submission Wrestling Förbundet, Svenska BJJ Förbundet samt Svenska Förbundet för Funktionell Fitness, vilket innebär att våra medlemmar är försäkrade under träningspass och tävling.

Märsta Alliance tar starkt avstånd från droger, dopning, mobbning och olaga våldsanvändning. Brott mot detta leder till beslut om uteslutning ur föreningen.

Flickor och pojkar, kvinnor och män i Märsta Alliance ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter och ska dela inflytande och ansvar, på alla nivåer och inom alla områden. För detta har Märsta Alliance en särskild jämställdhetspolicy.